in

Nereguli majore în turism! Amenzi de 90.000 de Lei pentru unitățile fără siguranță la incendiu din Hunedoara

O serie de unități de cazare și alimentație publică din județul Hunedoara au fost lovite de amenzi în valoare totală de peste 90.000 de lei.

Nereguli majore în turism! Amenzi de 90.000 de Lei pentru unitățile fără siguranță la incendiu din Hunedoara

După tragicul incident de la pensiunea Ferma Dacilor, care a adus în prim-plan problemele grave legate de siguranța la incendiu în unitățile de cazare și alimentație publică, inspectoratele pentru Situații de Urgență au demarat o campanie de verificări amănunțite.

Scopul principal al acestor controale este de a se asigura că normele și regulamentele de apărare împotriva incendiilor sunt respectate în mod corespunzător în toate astfel de unități.

În urma controalelor efectuate în județul Hunedoara, inspectorii au identificat nu mai puțin de 12 unități de turism care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu. Această neglijență în ceea ce privește siguranța publică a dus la aplicarea unor în valoare totală de 92.000 de lei.

Acest lucru subliniază seriozitatea cu care autoritățile abordează problema siguranței în unitățile turistice, iar amenzile punitive sunt menite să trimită un semnal clar că neglijarea acestor aspecte nu va fi tolerată.

Campanie de informare pentru prevenirea riscurilor

Pe lângă acțiunile de control, reprezentanții ISU Hunedoara au lansat și o campanie de informare cu privire la riscurile la care se expun cei care nu respectă legislația în domeniul securității la incendiu. Această campanie are ca scop educarea proprietarilor de unități de turism și de alimentație publică cu privire la importanța respectării regulamentelor de siguranță pentru a preveni tragediile similare cu cea de la Ferma Dacilor.

Acțiunile de verificare și control ale pompierilor hunedoreni nu se opresc aici. Autoritățile au anunțat că vor continua să monitorizeze unitățile turistice și de alimentație publică, în special în zonele turistice aglomerate, în apropierea sărbătorilor de Anul Nou.

Totodată, vor fi intensificate controalele în locurile publice unde se organizează evenimente de către autoritățile locale în noaptea dintre ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter