Pompierii închid hosteluri în Ilfov pentru nereguli grave privind siguranța la incendiu
in

Pompierii închid hosteluri în Ilfov pentru nereguli grave privind siguranța la incendiu

Pompierii din Ilfov au luat măsuri ferme împotriva neregulilor grave privind siguranța la incendiu în unitățile turistice din zonă.


După ce au efectuat numeroase verificări în perioada 1-18 ianuarie 2024, au închis două hosteluri din Voluntari și Bragadiru, iar patronii acestora au fost sancționați dur, inclusiv cu în valoare de sute de mii de lei. Acest lucru vine în urma tragediei de la , care a atras atenția asupra importanței respectării normelor de siguranță la incendiu în unitățile de cazare.

Amenzi usturătoare și închideri de unități

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU București-Ilfov au efectuat un număr de 36 de acțiuni de control în unitățile de turism din zonă, descoperind numeroase deficiențe și încălcări grave ale cerințelor de securitate la incendiu. Ca urmare a acestor descoperiri, au fost aplicate un total de 203 sancțiuni contravenționale, dintre care 64 au fost amenzi, cu o valoare totală de 684.500 lei.

Unul dintre hostelurile din Voluntari a fost închis temporar, iar administratorul acestuia a primit o amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.

Motivul închiderii a fost acela că unitatea de cazare nu deținea autorizație de securitate la incendiu și nu era echipată corespunzător cu instalații de stingere a incendiilor, instalații de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului, precum și instalații de desfumare și de iluminat de securitate pentru evacuare.

Continuarea verificărilor pentru siguranța publicului

Pompierii au continuat verificările și au dispus oprirea funcționării unei alte unități de cazare cu destinația de turism din Bragadiru, județul Ilfov, din cauza încălcărilor grave ale cerințelor de securitate la incendiu.

Tragedia de la Ferma Dacilor a arătat cu claritate importanța respectării regulilor de siguranță la incendiu în unitățile de cazare și a determinat autoritățile să acționeze ferm în acest sens. Controalele continue și sancțiunile aplicate vor contribui la creșterea nivelului de siguranță în unitățile turistice din Ilfov și în întreaga țară.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter