in

Pensionarii cu venituri peste 4000 de lei vizati de noua taxa CASS, controverse si opozitie in scena politica

Un proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal (PNL) a stârnit controverse pe scena politică românească.


Propunerea, care vizează aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) pentru pensiile ce depășesc pragul de 4.000 de lei, a fost primită cu scepticism de către Partidul Social Democrat (PSD), alimentând un nou val de discuții pe tema politicilor adresate pensionarilor.

Miza Propunerii: CASS pentru pensii peste 4.000 de Lei

Inima dezbaterii este un proiect de lege depus la Senat de către PNL, care propune extinderea obligativității plății contribuției de asigurări sociale de sănătate la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei.

Această măsură, potrivit inițiatorilor, ar putea aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, dar și o mai bună echitate în sistemul de asigurări sociale.

Fostul ministru al Muncii, , reprezentând PSD, a exprimat o opoziție fermă față de acest proiect. Budăi a subliniat că măsura propusă de PNL contravine promisiunilor anterioare ale partidului, care se angajase să nu impoziteze pensiile sub 3.000 de lei.

Prin urmare, aplicarea CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei este văzută ca o suprataxare nejustificată, ce afectează negativ seniorii societății.

Consecvență și seriozitate în dezbateri

Critica adusă de Budăi se extinde asupra inconsecvenței și lipsei de seriozitate din partea PNL în abordarea politicilor pentru pensionari.

Această inconsecvență este evidențiată prin compararea promisiunilor anterioare cu propunerile actuale, generând neliniște și neîncredere în rândul populației vârstnice.

Această propunere legislativă nu numai că a aprins spiritele în arena politică, dar are potențialul de a afecta milioane de pensionari.

Sancționarea financiară a pensionarilor cu venituri peste pragul de 4.000 de lei ar putea avea un impact semnificativ asupra nivelului lor de trai, într-un context economic și social deja tensionat.

Viitorul Propunerii: dezbateri și decizii

Pe măsură ce proiectul de lege avansează în procesul legislativ, dezbaterile se intensifică. Opoziția PSD și reacțiile din partea altor actori sociali și politici vor juca un rol crucial în determinarea viitorului acestei propuneri.

Este evident că orice modificare în politicile adresate pensionarilor necesită o analiză aprofundată, o dezbatere deschisă și o abordare echitabilă, care să țină cont de nevoile și așteptările tuturor cetățenilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter